Consulat
Honoraire
de Roumanie

Despre Consul


Dr. Guido Gianasso a fost numit Consul Onorific al Romaniei în data de 13 ianuarie 2014. Din această poziție, el este responsabil de cantoanele Geneva, Vaud, Jura, Neuchâtel, Valais și Fribourg.

Guido Gianasso este expert în resurse umane și dezvoltarea leadership-ului la nivel mondial. Dr. Gianasso posedă o vastă experiență în management, consultanță de afaceri și învățământul superior. A deținut mai multe funcții de conducere la nivel înalt în Singapore, Elveția, Italia, India și Statele Unite ale Americii.

Dr. Gianasso a lucrat pentru Banca Mondială, Organizația Națiunilor Unite și mai multe companii multinaționale leaderi în sectorul financiar, aviatic, chimic și educațional. Activitatea sa profesională și academică s-a concentrat pe managementul schimbării în cadrul organizațiilor internaționale și economiilor în tranziție precum și inteligența culturală (CQ).

Pe lângă rolul său diplomatic, Dr. Gianasso este în prezent consultant în management și profesor adjunct în cadrul Departamentului de Strategie, Management și Organizare din cadrul Nanyang Business School din Singapore.

Din 2003 până în 2013, Guido Gianasso a deținut funcția de Vice Președinte Resurse Umane în cadrul Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA). El a condus funcția de resurse umane la nivel mondial, precum și Institutul de formare și dezvoltare profesională din cadrul IATA (ITDI), brațul extern al IATA, care formează peste 50.000 de specialiști ai industriei în fiecare an.

Dr. Gianasso este orator și moderator frecvent la conferințe internaționale și este membru al Consiliului de Administrație al Universității Americane din Phnom Penh, Cambodgia.

Timp de mai mulți ani, Guido Gianasso a fost vicepreședinte al Clubului Diplomatic de la Geneva, consilier al Ministrului român al Afacerilor Externe și membru al Consiliul de Supraveghere al Eurocontrol. De asemenea, el a făcut parte din mai multe consilii consultative al unor universități și instituții academice de renume, cum ar fi IMD, Stanford și Universitatea din Geneva.

Dublă cetățenie elvețiană și italiană, Dr. Gianasso deține un doctorat în Management și un DES în Drept de la Universitatea din Geneva. El este, de asemenea, absolvent al Programului Avansat de Management de la Harvard. El este un vorbitor fluent în limba italiană, engleză, franceză, spaniolă și română.